Fint väder

Nu i eftermiddag blev det fint väder, såg på nyheterna idag att imon skulle det bli skönt man kanske ska tvätta och hänga ut det, första gången i år. Det lär bli flera gånger i år =)

Jag har fått reda på att många läser men inte kommentera! Det få ni gärna göra =)
Min kära "stora" dotter håller på att bli sjuk, hon hade hostat idag ute hela förmiddagen och var varm, hon hade vilat med, brukar inte göra det. Imon få hon vara hemma. Jag tog ett tag idag med dammtrasan, fy vad d blir dammigt fort. Mindre kul!!!!! Jag är inte vän med dammtrasan, blir inte städat så noga här hemma. Jag tycker att man hinner inte med att dammsuga förrän det är dammigt igen. =(

Bara två dagar kvar tills den stora dagen. Det händer två grejer då. Nån som fyller år =) och babysim, hoppas att det blir kul och vi få göra en massa roliga saker och inte samma sak HELA tiden. =P

Helgen över!!!

Min lilla tjej har sovit i sin säng hela nätterna lr iaf i helgen.. hihihi... Men nu har Tuva börjat komma upp, vet inte vad det är. Hon säger att det kommer spöken och vill sova hos oss... Det är ibland lite trångt med 4 personer i en 180*200 säng. Vi ska nog börja ha en lampa inne hos henne tänd, annars kommer jag få spunk på henne... Hahahha..

I helgen har det inte hänt så mycket. Tuva var hos farmor och farfar hela dagen, och Tindra sov 6 timmar den dagen så Mattias och jag hade det hur lugnt som helst. Jag bakade en sats med muffins och en sats med chokladbrownies. Måste ju bunkra upp, det vankas ju kalas snart =) Undra vem det är som fyller år????!!!!! Bakade en sats muffins imorse med =) F*n vad jag bakar, få passa på medans jag tycker det är kul!!!!!!!!!

Igår fyllde min lille bror år så vi var där en stund. Han fick pengar och godis. På förmiddagen var vi hos gammelmormor (mormor) och åt vofflor, gud så gott!!!!!!!! Innan vi åkte till kalaset så var vi på media markt och kolla om mp3 spelare, jag vill ha en som jag kan ha när jag är ute och går. Jag har en men den har för lite minne. Och använder jag radion så sprakar det när man kommer in i skogen eller några träd är ivägen, blir tokig när jag inte hör. Så jag vill ha en med större minne och så ska jag ha ljudböcker i den. Blir lite roligare då och gå. Måste ju fixa till mig innan sommaren kommer. Magen hänger och allt annat hänger med... Blir så trött på allt. Varför måste alla vara så fixerade vid sina kroppar?? Och modet det är ju helt åt skogen, en annann som har breda axlar och höfter, kan ju inte ha alla kläder. Så att Kapp Ahl ska öppna en massa jeansbutiker, tänkte åka dig o kolla på köpstan innan vi dra vidare till babysimmet, vill ha ett par nya jeans. Tänkte köpa mig ett par och sen sätta gummiband nere vid fötterna. Få se om jag har råd till ett par. Fick rabatter, bra med rabatter!!!!!!!!!!!!!!!


Är överlycklig!!!!

Inatt sov jag själv bredvid min kära sambo. Tindra sov i sin säng HELA natten. Hur underbart som helst. Hon var jätte trött igår men hon somnade inte förrän 21 och innan vi la oss så la jag henne i sin säng, hon protesterade inte ens. Sen somnade jag, hon vaknade nån gång inatt, jag stoppade in tutten bara och hon somnade om. UNDERBART!!!!!!!!!!

Hon vaknade imorse 06:40. Tidigt men underbar natt.... hahahahha...

Fick skattebeskedet igår, jag får tillbaka. Mer än jag har räknat med... Det är också underbart. Får ju inga pengar förrä i juni, börjar jobba som timvikarie i maj och är man timvikarie så får man ju inga pengar förrän i juni. Men men det läser sig alltid... Så det var en bra dag igår och inatt.

Vi hade besök av "glasstanten" igår, trevligt. Tuva och jag baka cupcakes som fika. Skit goda!!!!!!! Så dom ska jag göra fler gånger, men man kan bara äta 1 och det är ju ännu bättre....

Händer nada

det händer inte så mycker här hemma. Jag har börjat att ta kvällspromenader med min mamma. Eller vi försöker iaf göra det. Har hittils gått två dagar denna veckan, få se hur det blir imon och till helgen. Annars tar vi nya tag till veckan. Jag har fått mina jackor nu, skit fina och sköna. Men jag får dom inte förrän torsdag nästa vecka. Det är nån som fyller år!!!!!!!!!!!!!!

Trandan

tranan kom till Tuva natten mellan tisdag och onsdag. Hon var lite rädd för tranan, hon ville sova hos oss i våran säng. Men det fick hon inte, vi sa att strumpan kunde vara hos oss. Hon fick ett litet påskägg med godis i, tog slut samma dag =)


Bakat

idag på morgonen har vi bakat blåbärsmuffins och chokladbrownis. Få se hur dom blir. Men smeten var god, hihihi... Vi ska fika hos mamma med blåbärsmuffinsen och den andra kakan ska jag ha imon till en kompis.

Igår hade vi besök av ett par kompisar. Alltid lika roligt att träffas. Dom har köpt en hundvalp, så hundarna stimmade runt här, vår stora hund är inte så förtjust i valpar. Han vill ha lugn och ro... Men det gick bra ändå. Han morrade lite, men han vill leka fast på hans vilkor.

Idag ska jag försöka börja mitt nya liv, jag ska gå en runda varje kväll, den tar ungefär 45 minuter. SJÄLV sk jag gå den!!! Då se hur d går. Det hänger väl me två hundar eller bara en, få se vilket humör jag är på ikväll. =)


Kroppkakor

Igår var vi hos ett par kompisar. Mattias hjälpte Per med snickeriet, Hanna och jag gjorde maten, det blev kroppkakor. Vi sa igår att detta få vi göra fler gånger. Dom blev goda och ungefär 50 st gjorde vi. Tuva åt 2, barnen var så hungriga så dom fick lite tidigare, så vi vuxna fick sitta ifred. 

Vi kollade på Robinson 2009 igår, det var inte bra, jag trodde inte att dom skulle komma till ett sånt skit ställe. Om man jämför med dom andra gångerna så har det varit jätte fint. Man få väl ge d några gånger. 

Idag händer det inte så mycket, jag har plockat undan lite och läser lite imellanåt. Jag fundera på att byta bok, fast jag vill ändå läsa ut denna. Få se hur jag gör. Kan ju gå tillbaka till denna senare, kanske inte fatta nått då!!!! Jag tycker att denna är seg och man kommer ingen vart i boken, läser Svensk maffia. Vill läsa "snabba cash", Hanna sa att den va bra.. Jag vill ju ha spänning när jag läser. Hoppas den andra är det. Svensk maffia är bra, men dom bara berättar hur alla mc-klubbarna är och lite sånt. Jag kanske byter bok.

Hemma

Det gick jätte bra på bvc, hon tyckte Tindra va lite tidig med saker. Tindra stälde sig upp häromdagaen och det skulle man inte göra förrän man var 9-10 månader och hon tar pincetgreppet, fast oftast hela handen om det är nått hon vill ha. Hon klarade boel-testet också. Tindra är snart 7½ månad och väger 8130 g och är 67,5 cm lång. Hon följer kruvan precis, med andra ord är hon helt perfekt..... Min lilla tös. Nästa gång vi ska dit då är hon 10 månader på dagen. Herregud säger jag bara....

Underbart

väder har d varit nu i två dagar.. Fast man ska väl inte ropa hej än.. Kommer säkert en knäpp, med snö och kallt. Undra om våren har kommit nu??!!!! Det som är så svårt med våren är när ska man byta kläder på barnen?? En annan känner ju det själv. Men t ex när ska man ta bort åkpåsen till Tindra??? Men det ska jag nog ha ett tag till tror jag, det är ju kallt om morgonen när vi går till dagis och hon rör ju inte på sig så mycket. Har ju en fäll som jag tänkte lägga i, men när vet jag inte... Men men sånt löser sig väl..

Igår kollade jag igenom lite kläder som jag hittade och det fanns hur mycket jackor som helst till Tuva så jag slipper köpa en, skönt... Hittade en till Tindra också, en väst med.. Ska bara ha en lite tjockare tröja till henne som hon kan ha under västen... Sött... Tack Linda.... Har kvar sen Tuva fick dom av dig...

BVC

idag ska Tindra till bvc, ska göra boel-testet. Hoppas att hon hör nått, hihihi.. Men det kan jag lova att hon gör. Inatt har hon inte varit så knölig som hon brukar, jag håller på att bli galen. Hon snuttar HELA tiden, men inatt var d knappt nått... Skönt.. Men till helgen blir d sova i sin egen säng protiekt... Man kan ju inte vända sig om förän hon vaknar... Så håll tummarna!!!!!!! Man ska bara stå ut me skrikande också...

Frukost dags nu!!!!! Sen vidare till dagis och till bvc..

Stora tjejen

Tindra försöker ställa sig upp mot saker nu. Men hon får inte med sig benen och armarna än, hon står på knäna på golvet och sen orkar hon inte mer. Men få hon hålla på ett tag så står hon snart!!!! Herregud så fort det går... Med lite hjälp kan man stå, är inte så stadig än på benen.









Vart har solen

tagit vägen??!!! Just nu är den framme men d blåser som f*n... Hoppas att solen få vara framme nu några dagar, men det lär vara grått och grått dagarna framöver...

Idag har jag beställt ännu mera kläder. Hihihi.. Fast mamma ska betala dom, fördelsedagspresent. Jag betälld två jackor och en tröja. En vinterjacka och en vårjacka. Vinterjackan var på rean och vårjackan kostar 200kr. Inte så farligt tycker jag. Hoppas bara dom passar min figur.. =) Ska ta tag i mitt liv nu... IGEN.. Undra hur många gånger man försöker ta tag i sitt liv???!!!! 500 000 ggr.

Handlat

Jag har nog blivit lite shoppingsugen. Beställd kläder på HM till mig som min släkt ska betala. (födelsedagspresent) bra när man har en ganska stor släkt... =) Här hemma händer det inte så mycket, man få passa Tindra hela tiden, hon stanna ju inte kvar där man lämnar henne. Hon kryper fram fast med magen i golvet, men nu ställer hon sig på alla fyra och försöker krypa men hon hamnar snabbt på magen igen... Min lilla tös är "stor" nu... Det är ju inte så att man är sugen på en liten till, men jag få nog vänta 3-4 år till nästa (hoppas jag) kommer.

Just nu är d ju ett underbart väder ute, man kanske ska ta sig en nypa luft ute.. Kanske ska gå på "bjasjakt" plocka undan bajset från hundarna... Tindra sover och Tuva är med Mattias en sväng..

Full fart mot helgen!!!

Redan fredag???!!!! Vart tar veckorna vägen??!!! Just nu kollar vi på tv och jag försöker läsa en bok men d går inget vidare, man få ingen handling i boken om man inte är koncentrerad. Just nu läser jag Svensk maffia. Verkar bra har inte kommit så långt.

Ikväll ska jag och mamma åka och kolla på valpar. Min frissa, hennes hund har fått valpar. Ska ta några kort på dom och lägga in...

Imon ska Tuva och Mattias gå på bio, medans jag gör stan osäker. Ska bara kolla runt lite, så jag vet vad jag ska önska mig när jag fyller år...

Haft besök

idag har Tindra och jag haft besök av min morbrors tjejs dotter. Vi gick i samma föräldragrupp och har träffats lite på kalas. Hon hade gjort en sån god kladdkaka. MUMS... Så nu känner man sig som en tjockis, hahaha... Fast vi åt en sallad till lunch.. =) lite nyttiga iaf...

Imon ska inte min sällskapskompis gå med mig, hon är hemma med sin son som är sjuk. Få se om jag går iaf. Det skulle inte skada men det är ju så tråkigt att gå själv. Men man få väl ta sig i kragen och göra d...

Ska snart göra mat, idag blir d kyckling nuggets och pommes. Guldfåglens kyckling nuggets, dom är jätte goda...

Jag har fått mina böcker som jag beställd från adlibris, så det är nog bäst för mig att sätta igång och läsa... 3 st beställd jag... Har en massa på lager också...

Babysim

Idag har jag ringt äventyrsbadet och hört om en plats till babysim som börjar v 14. Jag fick en plats torsdagar kl 12, fast jag hade helst velat gå tisdagar kl 11:30, men hon satte upp mig som en reserv. Jag kom och tänka på att Tindra är en stor tjej när vi har simmat klart, hon är då 10 månader.. Herregud!!!!!

Babysimmet börjar v 14 och slutar v 25. Tur att jag jobbar kvällar i veckorna så man hinner gå på det. Det är gutt och göra eget schema.

Handlade

Igår var jag och barnen på maxi och handlade, skit kul... Barnen skötte sig!!!!
Det var blixthalt igår morse (igår), när jag körde till stan vid 9 tiden så låg det två bilar i diket. En stod på sidan och den andra stod på alla fyra hjulen. Min kompis kom och hälsade på, vi pratade en massa och hade det trevligt. Roligt när man få besök. Imon kommer några från algutsrum!!!! Vi gick i samma föräldragrupp. 
 
Jag trodde det skulle vara fint väder idag men icke. Men det är skönt ute.
Jag ska snart ta fram dammsugan, jag tycker att det blir skitit rätt fort. Vill ha vår NU!!!!!!!

Undra vad man ska önska sig när man fyller år??!!! Jag vill ha så mycket. Få väl önska mig d viktigaste, en NY kamera... Kan nog drömma mig bort om att få en ny.... =( men men..

Min lilla tös 7 månader

IDAG!!!!!!!!!!!!! Vart har tiden tagit vägen???? Hur kan hon vara 7 månader redan???!!!! Det var ju inte så länge sedan man låg på BB och hade fått.

Det är väldigt mycke action i henne. Hon kan inte vara stilla i 5 sekunder. Det måste hända nått hela tiden. Hon kan knappt sitta stilla i knät, hon ska bara utforska HELA tiden... Inte undra på att man är tröt på kvällarna, när man har 2 barn som har energi för 1000.... Tindra tar sig framåt nu och vi har massa saker som hon inte få röra. Mattias sa ajabaja till henne igår och skrattade så hon knappt fick luft. Det var väldigt roligt. Vi har ett soffbord som man kan lägga saker under och där når hon med sin lilla hand. River ner allt som hon kommer åt, skit kul!!!!!!!!!!!!!!!!! Hundmaten och hundvatnet får inte stå nere för då har hundarna ingeting kvar. Man måste vara på sin vakt HELA tiden... Men det är kul när hon har blivit större och förstå att man kan ta sig dit man vill....

Fruktansvärt ont

igår vid 2-tiden fick jag så j*vla ont i magen, visste inte om jag skulle hmm eller spy. Det var nästan som en värk, ont gjorde d iaf. Jag tog en panodil, men tyckte att det inte hjälpte men jag somnade nog en stund. Jag frös, var blå om läpparna och var allmänt dålig. Mådde med andra ord skit. Sen efter en stund som kom maten upp som vi hade ätit hos mormor, då blev det bättre. Men jag har fortfarande ont under magen på höger sidan. Trycker man där så gör d skit ont. Har ont idag med men jag mår bra annars. Vet inte vad det är. Var lite rädd att man skulle ta ambulansen in till akuten och kolla upp det. Men jag blev bättre på kvällen.

Det är lite mysko!!!!! Hoppas det inte är nått allvarligt!!!!!

Män som hatar kvinnor

Var på bio igår och filmen var bra. Spännande, bra gjord. Den tycker jag att alla ska se, iaf dom som har läst boken. Det är lite synd att dom andra två ska gå som tv-serie. Jag tycker att dom ska också gå på bio. Det var hur skönt som helst att få sitta själv och inte bli störd av att nått barn ska ha hjälp. Det var alldeles underbart!!!!! Och det hade gått hur bra som helst hemma. Tindra blev lite ledesn när hon skulle sova men d var det ända. Det var ett tag sedan jag läste hans böcker, få ta en runda i dom igen, man kommer inte ihåg alla böcker man läser. Fast det är en hel del sidor, 700 lr nått vadera. Ojojojoj...

Jag och min svägerska kom hem till ett hus med fullt av ungar, och jag var nära på att vända i dörren. =)
Men det var kul att komma hem också!!!! Hade ju tänkt lite på barnen =)
Idag fick jag ta hand om diskningen och röjningen, jag som inte ens var hemma igår kväll. Men men, irriterad var jag med. Bara för att jag inte var hemma så behöver inte jag ta hand om disken dagen efter, d kan ju han göra. Jag åt inte ens maten heller. ÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHHHHHHHH..... Bakfull är han med. Så det är SSSÅÅÅÅ synd om honom idag. Men det tycker jag inte ALLS, jag har iaf inte hält i honom vinet och ölen. KARLAR


Fredag!!!!!!!!!!

Vad veckorna går fort, dom bara springer iväg.. Idag är vi hundvakt åt mammas valp, hon är ute på jobb. Så han kunde inte vara hemma så länge själv och vi skulle inte göra så mycket idag. Jag håller på med det gamla vanliga. Städning. Igår var jag på jobbet och gjorde mitt schema, men jag kommer ändå inte att få d förrän i mitten på april. Ska börja den 1 maj!!!!! Och det är snart... Fy det går alldeles för fort. Dom tror väl att jag är knäpp på jobbet, jag springer är och undrar om schemat hela tiden... Jag har suttit här hemma och gjort mitt schema fram tills jag ska ha semester.

Min kära sambo vill att jag ska jobba hela sommaren, men det vill inte jag.. Jag vill ju vara hemma med barnen. Så jag ska ta semester hela augusti om jag får vill säga. Då har jag jobbat 3 månader och sen vara ledig 1 och sen komma tillbaka igen. När jag börja jobba så jobbar jag kvällar i veckorna och sen varannan helg men då är d dagtid och kvällstid. Jag vill jobba så fram tills januari, vill inte skola in Tindra i september, då är han bara 13 månader och det tycker jag är alldels förtidigt. Tuva var 15 men det tycker jag med är förtidigt. Men vad gör man inte för att klara vardagen!!!! Jobbar jag så här så kommer vi att klara oss gått och väl. Så nu ska jag bara få min sambo till det med. Och det hoppas jag att jag kommer och få.

Nä nu ska jag fortsätta med städningen...

Ångest

Jag har lite ånget för ikväll,jag ska gå på bio och Tindra är ju inte rolig på kvällarna. Hon ska vara hemma hos Mattias och Tuva, men deras kusiner kommer också. Det kommer att bli liv utan bara hmm... Men jag ska försöka inte tänka på hur det är hemma. SKA försöka ta vara på kvällen och jag vet att det kommer att bli hur bra som helst. Men hon har alrig varit borta från mig i mer än 20 minuter och nu kommer det att bli 4 timmar... Ojojojoj..

Jag kanske är lite nojig, men jag vill ändå inte åka samtidigt som det ska bli så skönt att få göra nått vuxet. Jag ska ju börja jobba snart och då kommer hon att vara borta länge från mig och på kvällarna också. Så det är ju på tiden att Mattias vet hur man gä på kvällarna.. =) (Puss på dig älsklingen, jag vet att du läser detta.)

Öppna förskolan

Igår var jag hos en kompis och åt lunch och sen åkte vi till Lilla Bullen i Norrliden. Mycket trevligt där men vi hade förstora barn. Det var mellan 0-6 månader. Märkte att vi passade inte in där =( våra ungar kröp omkring och dom andra låg stilla som bebisar brukar göra.

Idag händer det inte så mycket. Jag har sänkt Tindras säng och nu ska hon försöka sova där, men just nu skricker hon, få ta o gå in och ge henne tutten. Dammsugan ska fram idag, fick "skäll" igår att jag inte hade dammsugat. Men nu ska den fram, få se om Tindra somnar i sin säng.

Full rulle

idag har Tindra tagit sig framåt i raket fart.. Så nu kan man inte sitta stilla förrän Tuva skriker: "Mamma ta bort Tindra hon tar mina saker". Och detta är bara början.. =P Man kan inte mer än skratta åt det.

Idag har det inte hänt nått, eller jo min pappa kom på besök. Dom hade varit i Thailand på semester i 2 veckor. Så han hade köpt kläder till barnen, fina kläder. Hoppas bara det blir fint väder i sommar så barnen kan ha d på sig..
Men vart ha d fina vädret tagit vägen??!!! Just nu ute är det disigt och tråkigt, typ november väder.. Jag hoppas nu att det blir fint väder. Det är ju ljusare på morgonen och kvällarna. Så jag måste verkligen ta tag i mitt liv. Ska ta en kvällspromenad när Mattias kommer hem så några kilo försvinner innan sommaren. Ska ta mig i kragen också och cykla till jobbet. Det är ju inte så hemst långt, kanske 1- 1,5 km.. Är ju inte så hemst långt =) tar bara 5-10 min, beroende på vädret (vindarna). Det blåser jämt här, iaf där vi bor.

Ännu en underbar dag

idag måste jag nog ta och gå med vagnen, KANSKE. Ska hämta Mattias bil i Kalmar och sen ska vi till plantagen med svägerskan och kusinerna. Idag har det full fart på Tindra, hon har kommit på nu att man kommer framåt om man kravlar sig framåt. Så nu är det bäst för Tuva att hon städar på sitt rum, iaf ta bort alla små grejerna så inte Tindra stoppar det i munnen. Annars så har vi inget mer planerat. Tvätta igen... Tvättkorgen är full igen...





Hade tråkigt

Igår var det ingen höjdar dag, Mattias låg inne och var bakfull, båda han och Tuva låg och sov, Tindra var trött och jag hade skit tråkigt.. Men jag klädde på henne och så gick vi ut till mamma. Sen på kvällen hände det inte så mycket.

Jag ska gå på bio nån dag i veckan med min kära svägerska. Jag undrar hur det kommer och gå med TIndra??!!! Fast det är ju inte mitt problem, men jag hoppas att hon är snäll och inte skricker hela tiden medans jag är borta. Igår när jag var och hämtade mat så hade hon skrikit hela tiden sen jag åkte och kom hem. 20 minuter, ungefär.

Vad melodifestivalen är kass. Inga bra låtar alls... Vi kollade på annat ist.

RSS 2.0