En helt underbar dag

Solen lyser och det är "varmt" ute, iaf varmare än vad det har varit. Tindra sover ute, hon har nu sovit i nu 4 timmar snart 5. Undrar om hon lever???!!! Men d gör hon, tutten rör sig i munnen. Hon är inte 100, näsan rinner och hon hostar. Tuva hostar också men inte lika mycket. Hon har ett annat humör som sticker fram, tjurheten och envisheten. Hon ger sig inte i första taget, hon har tjatat om en frukt i 2-3 timmar men vi säger att hon ska äta mat först, men icke att hon lyssar.

Igår grejade jag här hemma. Planterade om 2 blommor, som blev  blommor till. Så nu har jag blommor i alla fönstrena. Vi (jag) var hundvakt åt mammas valp igår, Arty, heter han. Han lekte med våra hundar och hade det bra. Gud vad han åt snabbt, undrar om han har fått mat på länge??!!!
Mattias skulle på after work, mindre kul att få hem honom, hämtade han vid halv tio på kvällen inne i stan, då hade dom hållt på sen tre på eftermiddagen... JIPPI.. Så idag är han inte så rolig att ha och göra med. Man ska inte skrika, inte prata högt, inte hopp m.m Så det är nog bäst att fly fältet med barnen så han få vara ifred..

Nu vaknar lilla. Hörs

Plantagen..

Idag öppnar Plantagen, ska in med svärmor och sen ska jag handla på Maxi... Hoppas jag hittar några fina blommor och att det är billigt.. Behöver lite upp piffing här... eller andra blommor iaf... =)

Idag har jag som alla andra dagar varit ute och gått.. Det är skönt ute, men hade varit skönare om solen hade varit framme... Den var framme en stund men sen kom molnen... Idag ska jag bädda rent i sängen och städa (plocka) som alltid... Förstår inte varför d blir så stökigt??!!! Ska snart bege mig till stor staden (Kalmar)....

Tiden barar rullar iväg

Det har hänt lite här hemma. Tindra har lärt sig att komma framåt, fast hon förstår inte riktigt att man kan ta sig dit man vill. Igår var jag hos min barndoms kompis, hon ska ha en bebis i april, det är ju inte så att man kan bli lite sugen på en till... Tindra har varit hopplös nu i två dagar, hon har inte sovit mera än 2 timmar på hela dagen... Har inte kunnat göra nått, hon är lite gnällig också... Vet inte vad d är...

Imon ska jag o svärmor in till Plantagen och kolla. Jag tänkte handla samtidigt, få passa på medans man är i stan. Ska kolla lite på bokrean. Jag har just nu blivit en som läser och läser. Och sen så vill jag en massa böcker. Just nu läser jag en bok av Lotta Thell, hon skriver bra böcker...

nähä nu ska jag spela tv-spel...

Vilket väder

När man vaknade idag så hade det kommit mer snö, varför?? Det ska ju ändå smälta bort i veckan, det ska ju bli mildare... Igår var vi och grillade korv med svärmor och svärfar i Lunda. Trevligt och gott var det med. Det är lite mysigt att grilla ute i snön och ha fika med sig.

Min pannkakastårta var god, den tog nästan slut. Hundarna fick smaka också av den.. Alla mäniskor ska ju ha barn.. När jag ska börja jobba går alla hem med magarna i vädret och ska föda typ när som.. Det är ju lite så att man blir sugen på en till.. Fast jag vill nog vänta iaf 3-4 år, så Tindra få vara liten ett tag till... Men tiden går ju så fort.

Igår losnade min tandställning som jag har bakom tänderna, så nu MÅSTE jag ju gå till tandläkaren.. Vill inte och har ingen lust heller.. Men jag kan ju inte gå och irritera mig på att det är vast bland tänderna. Blir ju helt galen...

Idag händer det inte så mycket, typ det gamla vanliga. Plocka iordning, ta undan rentvätt och allt annat som tillhör...


Stan med syrran

Igår var jag på stan med syrran och Tindra. Men jag shoppade bara en scafts för 30 kr. Billigt... Sen åkter jag och handlade mat... Mindre roligt... Mattias köpte sig ett xbok igår och Tuva tjatar om att få spela hela tiden. Hon ringde Mattias på jobbet och sa att han skulle komma hem och sätta igång spelet. Men hon få snällt vänta tills ikväll. =)

Tuva var på bio igår med gammelmormor, det blev mamma mu och kråkan. Hon hade varit snäll och kollat på hela filmen. Skit bra för att vara Tuva. Så det blir nog fler bio för hennes del.

Idag går det i städningens tecken, som vanligt.. Just nu lyssnar jag på Mia Törnbloms bok, "Så dumt". Verkar bra. Har bara lyssnat på en skiva. Annars är det lugnt här idag. Till lunch ska jag göra pannkakstårta. Få se om Tuva vill äta. En kompis kommer och ska också smaka på min pannkakstårta. Hoppas hon gillar den.

Onsdag...

Idag har jag och Tindra varit på fika med några från föräldragruppen... Det blev inte så mycket skvaller som jag trodde.. Vi har inte träffats sen i början på december, barnen hade växt jätte mycket och en kunde nästan "gå", fast hon är ju snart 1 år... Vad kallt det har varit idag..

Det har inte hänt så mycket sen sist jag skrev, Tindra är lite snorig och Tuva är som vanligt, trotsig. Hon har fått för sig att hon inte ska lägga sig på kvällarna.. Men vill hon inte och vi säger till henne så blir det liv i luckan, bara till att ta henne under armen och gå ner med henne, hon somnar på 2 röda... Det har kommit ännu mera snö.. Isgata är d på gåvägarna.. Mindre roligt.. Men jag hoppas att våren kommer snart. Vill ha VÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Varför...

måste alla helger gå så fort??? Jag vill ju ha min älskling hemma... =) I helgen har vi inte gjort så mycket. Igår var vi i koabacken och åkte pulka med kusinerna. Jag och min svägerska åkte också, tillsammans... Skit kul man blir ju som barn på nytt. Det har varit ett underbart väder nu i två dagar. Idag tog jag faktiskt vagnen och gick en runda på 1 timme. Underbart!!!! Jag hjälpte mormor och gjorde kroppkakor.. ÅHHHH vad gott det är... Åt 5 st.... Tuva åt 3st.. Bra för att vara henne. (var 3 små så der blir nog 1 stor)

Så nu sitter man här hemma och är super törstig.. Ska ta mig en flaska och dricka.. Är trött, Tindra har inte sovit så bra nu i två nätter...

Imon börjar sportlovet, men Tuva ska gå som vanligt till dagis, men imon beger vi oss nog till biblan, ska lämna tillbaka böckerna och så ska vi nog låna nya... Tuva har blivit så förtjust i Mamma mu och kråkan. Ska kolla om dom har fler med mamma mu... Hon kanske ska gå på bio, se mamma mu och kråkan.. Få se om gammelmormor vill d... =)

Snö och åter snö

Bara den få ligga kvar ett tag nu. Tycker inte om slasket som kommer efter snön när den börja och smälta.
Idag fast det snöade så gick vi till dagis och sen gick jag och min kompis en runda med minstingarna och som sov gott i vagnen. Medans vi gick i snörusket. Jag sa till Mattias igår att han skulle ge min mobil så jag kunde ställa klcokan, men han skulle göra d nä han gick till jobbet men det glömde han. Så jag rusade upp och då var klockan 8, vid halv 9 går vi. Så det blev lite snabba ryck här hemma. Men inte lika snabbt som hemma hos dig Helena. =)

Jag på jakt efter en bra mp3 som är bra och har fm radio i. Jag ska använda mp3:n till att lyssna på böcker som man kan ladda ner och för in i mp3:n, men det finns ju en upp sjö av såna. Hittade en på ginza på 4 gb för 400kr men ingen radio. Det är ju inget måste i men bra... den jag har nu är bara på 256mb och det är ju ingenting (har haft den i 4 år). Den ska ju inte vara dyr, vill ju ha en som är billig... Det är mycket man vill ha...

Sjukhuset

Vid 9:45 skulle vi vara på sjukhuset och kolla Tindras blåsljud, hon föddes med två sycken. När vi kollade innan så hade dom varken blivit större lr minskat, men idag så var hon helt borta. Och läkaren "friskförklarade" henne. Skönt..
Mamma skulle lämna Tuva på dagis idag för jag skulle vara på sjukhuset kl 9:15, för vikt, längd och EKG. Var redan där lite innan 9. Jag körde ifrån sjukhuset fredan vid 9:50. Snabba ryck...

Eftråt så var jag och handlade sen åkte vi vidare till Öppna förskolan i Oxhagen. Mycket trevligt, det är roligt och träffa andra människor och få nybakat fika... MUMS... Få ta och åka dit flera gånger!!! Älskar fika. hahahhahhaha.. Man ser ju ut därefter... =P

Detta snöande.... Hoppas det inte snöa imon när vi ska gå till dagis... Ska nog ge mormor en bok som hon kan läsa.. Kan ju passa på när man är ute o går... Hoppas det blir sol och kallt, det är fint då... Få se vad helgen ger för aktiviteter.. Kanske bli en pulkaåkning lr nått...

Nu har d sprungit iväg igen

Nu är det alltså tisdag, vart tar dagarna vägen??!!!!

Det har inte hänt så mycket dom senaste dagarna. Min syster har varit här igår och idag har vi varit hos gammelmormor hela dagen. Fick mat och fika, skit bra.

Imon ska Tindra på hjärt undersökning. Hon hade två blåsljud på hjärtat när hon föddes, vi var där på kontroll när hon var två månader och sen skulle hon dit vid fyra månader, men vi fick ingen kallelse så jag ringde. Några dagar senare kom d ett brav med en tid, så imon är det dags. Vi ska vara där inne 9:15 för vikt, längd och EKG. Jag säger bara lycka till och få lilla Tindra att ligga stilla. Hon är rätt rörlig av sig... Men det går nog vägen.

Sen efter det ska jag bara in på maxi och handla lite. Vidare till en kompis som vi ska hälsa på. Ska bli kul och ses... Var ett tag sedan.. Få ta Tindra nu, hon skricker för full hals..

Helg

Idag händer det inte så mö... Ska ta d lugnt några timmar till sen ska vi göra oss iordning och bege oss till ett par kompisar och ha d mysigt där med barnen..

Igår stukade jag mina fingrar. Jag tror d är en stukning, det stramar så i mitt högra långringer och ringfingret. Blev så arg på Tuva så jag tog fönsterputs flaskan och drämde den i golvet samtidigt så slog jag ner mina fingrar i låret, fy f*n vad d gjorde ont och sen så svumnade fingrarna upp och nu kan jag inte räta ut dom förrän d gör ont. Tessan: nu fattar jag att du hade ont i fingret.... =)

Mattias ringde från jobbet igår, han hade varit på akuten. Dom river väggar på hans jobb och på den väggen att det en struv, men det var inte spetsen på sktuven utan "huvudet" som han hade fått in i armen. Han sa att han såg nått gult och blått i armen. Han hade sätt senan och blodådran. Sköterskan tejpade fast hon ville igentligen sy men det ska en läkare göra och Mattias orkade inte sitta och vänta så hon tejpade igen d. Med ser bra ut.. Mattias tycker inte så mycket om sjukhus, han ville igentligen inte åka men hans arbetsledare sa att dom skulle åka...

Städningens tecken

Har tagit mig an städningen i huset. Det belv dammigt efter allt sågande. Så jag har nu dammat och putsats fönstrena i köket men jag har BARA hallen, Tuvas rum, vardagsrummet och vårt sovrum kvar... Men vill man ha d fint så få man väl bara ta sig i kragen och göra d. Har inte varit hemma på 3 dagar, så det ser ut som kriget då.

Nähä jag få väl sätta igång igen innan klockan hinner bli allt för mycket.

Ojojoj

vad tiden bara rinner iväg... Det är snart 1 vecka sedan jag skrev här... Det har hänt lite sen sist.. Vi har satt upp ett nytt fönster i köket. lr vi har inte gjort d utan Mattias men jag har hjälpt honom... Det blev mycket bättre och ljusare... Bilder kommer upp så småning om...

     

Igår var jag och en kompis på köpstan, det blev lite shopping till Tindra-bus. Hon fick 3 body, 1 par byxor, 1 tröja och 1 par strumpbyxor. Så nu klarar hon sig ett tag..

Idag var jag på ikea med svärmor, men innan vi åkte dit så hoppade vi in på köpstan, köpte en större overal till Tindra, hon växer så det knakar... Det blev en rosa fleece overal från kappahl. Vi gick igenom Lindex, H&M och Kapp Ahl och det var bara Kapp Ahl som hade overaller, lite dåligt tycker jag...

Nähä nu få jag ta tag i städningen igen. Tog en liten paus...

Jaha

man vet ju inte vad man har sagt eller skrivit. Men här har det inte hänt så mycket. Igår rakade mattias sig, så nu har jan 9 mm på huvudet, han passar i det. Vi ska köpa oss en rakmaskin, vi sparar ju dom pengarna på klippning. Jag kan ju desto mera göra med mitt hår.. hihihi¨

  
     Innan                                       Efter

Idag har jag sålt Tuvas vagn så nu har vi bara tindras nya vagn. Man fick lite klirr i kassan, få väl köpa lite mat för dom pengarna. Fast jag skulle vilja köpa lite kläder till TIndra.. Såg att hon hade bara 2 body i 74. Kan ju inte bara har 2 body och 7 byxor... Måste ju köpa nytt... =) Ska åka till köpstanden på onsdag och handla lite... Ikväll ska vi på kalas. Så nu ska jag lägga Tindra i vagnen, hon är skit trött nu och man vill ju ha en lite pigg tjej på kalaset..

RSS 2.0