Varit hundvakt

Idag ringde mamma och undrade om jag kunde vara hundvakt åt hennes valp. Hon skulle iväg och alla andra där hemma skulle också iväg. Så jag och barnen gick in dit och passade lilla Arty (jag tycker Artur). Tindra är rätt rolig om dagarna, hon kan inte sova inne, utan då skricker hon HELA tiden tills jag klä på henne och ställer henne ute. Rolig liten brutta. Fast hon sover jätte bra ute, mellan 2-5 timmar.

Idag har det inte hänt så mycket mera, varit och handlat också. Och nu sitter jag här vid datan och kollar runt. Ska göra fruktsallad sen med glass till. MUMS...

Bibloteket

Igår var jag med Tuva på bibblan. Det gick bra, vi lånade böcker och två filmer. Sen tog jag två cd skivor som nån har läst in en bok. Just nu lyssnar jag på "flickan under gatan". Fast man fattar ju lite då och då. Barnen kan ju inte vara tysta. Men man få passa på när Tindra sover och Tuva på dagis. Jag får nog skaffa mig en sån mp3 som man kan få in cdböckerna som jag kan ha när jag är ute och går. Det går bättre då.

Idag har jag inte gjort nått, lr jo jag har betalat alla räkningarna. Skit kul.... Alla dessa j*vla räkningar...
Snart ska jag gå och hämta Tuva. Hon ville inte gå till dagis idag,men imon är dagis stängt, då få hon vara hemma. Och jag ska handla mat imon. Mindre roligt men mat måste man ju ha, annars så kan det bli gnälligt.

Varit duktig

fast det är söndag, så var jag och Tindra ute och gick. Vilket skönt väder... Tuva var hemma med Mattias, hon är inte riktigt 100. Hon klagade på att hon hade ont i huvudet och i magen men nu har hon ätit och är lite bättre. Denna veckan går hon bara 2 dagar på dagis, dom har stängt på onsdag. Så då få hon vara hemma med mig och Tindra.Vi få hitta på nått roligt. Ska kanske gå ner till gammelmormor, jag kan ju lämna henne där och sen tar vi dagliga runda med vagnen. Tuva brukar vilja vara hos gammelmormor själv.

Iidag har jag varit och hälsa på på jobbet. Dom blev glada att jag kom förbi. Det är uppskattat då. Saknar jobbet lite, iaf arbetskamaraterna.

Nu har vi ätit hasselbakspotatis, sås och rådjursryggbiff. Gott. Så snart ska jag göra en kladdkaka. MUMMA....

Tråkig dag

Kalaset igår var trevligt. Man få träffa sin släkt, båda barnen skötte sig. =) Fast sen när vi kom hem tog det 1½ timme för Tindra att somna, 23:30 somnade hon. Nu sover barnen IGEN. Tindra ute och Tuva i vår säng.
Idag spelar min lilla syster innebandy i Borgholm, vet inte om vi ska åka och kolla. Det är rätt skönt väder ute, man kanske ska ta sig en runda. Vi åt en massa god mat och chips igår, behöver ju gå ner dom kilona... hahaha..

Om 2 veckor åker min pappa och hans familj till Thailand, stanna där i 2 veckor. Jag VILL också åka dit. Försökte muta min lilla syster igår men det gick inget bra. SÅ jag få snällt stanna hemma....
Annars händer det inget idag, typ det gamla vanliga, plocka undan och lite sånt.


Lite sammanfattning

Har inte hunnit skriva varje dag men här kommer lite:

I torsdags så var vi hos mina kusiners kusin, hon har köpt hus i Skogsby och så ska hon ha barn i juni. Dom bodde också i renoveringsobjekt, men det blir nog fint när d blir klart. Vi åkte dit efter dagishämtningen. Tuva och Tindra fick ett paket av sin gudmor och kusinerna. Tindra fick en body men fem myror är fler än fyra elefanter och Tuva fick en fin tröja med fåglar på. Dom blev glada av att få paket. Och jag med, slipper ju köpa. hahaha..

Igår var vi hos ett par kompisar så Tuva fick leka med sin kompis Ludwig. Vi stannade där i fyra timmar, sen blev d gnäll och lite skrik. Så det var bara till att klä på sig och gå hem. 

Idag är Mattias och laga sin bil så snart har två bilar igen. Slipper man låna bil, men d är rätt bra, behöver ju inte betala bensinen... hihihi... Vid tre tiden idag ska vi på kalas,min syrras man ska fira sin 35-års dag..

Jag har anmält mig och Tindra till babysim, men jag står som reserv. Så vi få se om vi kommer med. Hoppas hoppas..
 

Är så glad!!!

Har jagat min chef i två dagar men hon ringde äntligen igår kväll. Jag har hört att det ska öppnas en ny ( ny och ny men den gamla) avdelningen för dementa. Så det ska komma ut 6 nya tjänster, men bara låga tjänster det klara ju inte en barnfamilj på. Men innan jag hann fråga om dom tjänsterna så sa hon att hon hade ett vik (tjänst) till mig. Blev så glad, jag ska börja ochjobba varannan helg och kvällar. Kan inte skola in Tindra förrän hon är 1 år. I maj ska jag börja jobba, men inte fullt, ska ta några kväller i veckan. Vill ju spara dagar inte ta slut på dom med en gång.

Måste ta tag i och ringa försäkringskassan och höra hur man ska göra o.s.v.

Bvc besök

Igår var Tindra på bvc- besök, hon skulle få sin 5 månaders spruta och så gjorde vi läkarbesöket samtidigt. Fast min lilla skrutt är 5½månad snart 6. Vart har tiden tagit vägen?!!! D går så snabbt.
Men allt gick bra, hon är "godkänd".. Hon sa inget när sprutan stack in i benet... Men idag är d lite värre, hon har feber och allmänt hängig och gnällig. Så idag få vi d roligt. Hon sover just nu SJÄLV i sängen då är hon inte pigga alls. Inte som Tindra är på morgonen, glad och sprallig. Idag ligger plat säger inget, bara lite gnäll och kokhet i pannan. Efter att hon hade fått alvedon så spydde hon som en fontän. Så d var bara till och ta av henne kläderna och byta lakan.

Tuva vaknade 06:45, och det är jag glad för, slipper stå och tjata på henne att hon ska gå upp. Vi är snart på klädda och redo för att gå till dagis. Rätt skönt att komma upp på morgonen.

Igår testade jag lite välling till Tindra, d gick rätt så bra. Hon somnade och jag fick sitta SJÄLV i soffan. Det var underbart. Ska försöka med lite varje kväll och sen öka på. Så få vi bort ett amningsmål. Men på nätterna så fortsätter jag och amma om hon blir hungrig. Men d är bara att få sitta själv en stund det är guld värt.

Plus grader igen

Kan d intefå vara snö när det är vinter??!!! Nä då ska det vara kallt ena dagen och varmt andra dagen, kan inte bestämma sig alls hur d ska vara... Men men jag längtar ändå bort till varmare bredgrader. Varför inte Thailand som alla andra åkter till??!!! Skulle vara underbart...

Idag har d inte hänt nått. Eller lite har jag gjort, rensat i Tindras garderob, så nu har hon större kläder, så slipper hennes kläder sluta 3-5 cm över handleden. Stackars barn men nu har hon större. Sen har jag plockat lite men d gör man ju varje dag annars. Inget nytt.

Imon bär d av till bvc och affären. Ska träffa en kompis i kalmar så vi kan handla ihop. Hon går ju ändå bara hemma och gör inget.. hihi...
 
Ska fixa maten snart...


Helgen snart gången

Varför går helgerna så fort??? Man hinner ju inte tänka söndag förrän det är söndag. Jag tycker dagarna går fortare när man har fått barn men ännu fortare när Tindra kom. Hon är redan 5½ månad.

Igår gjorde vi inte så mycket. Jag bäddade rent i sängarna, tvättade och sen var vi inne hos mamma och åt mat. Älgfärsbiffar med potatisoch sås. Sen till efterrätt glass med coctailbär. Gott...

Idag ska jag kolla våra lotto som vi fick av mormor på juldagen, hoppas att vi har vunnit några miljoner.. hahaha.. Tror inte d men nått kan man väl vinna... Jag åter kommer om vi ha vunnit nått. Sen skajag och mamma ta våra ben och gå ensväng. Man behöver d.Tindra sover bäst när vagnen rör sig, Tuva är ju inte så förtjust att gå en runda, så dom dagarna hon är hemma går man inte.

Nä nu ska jag ta tag i huset lite, finns och göra varje dag.JIPPI!!! Man är aldrig sysslolös.

Fredag.. Redan!!!

Dagarna går så fort nu när vardagen har kommit igång. Idag har vi varit hos svärmor/farmor. Vi kom hem runt halv 5, varit där i 6 timmar. Vi hade d trevligt. Vi fikade på hembageriet, skit gott och sen var vi en runda på köpstan. Tuva köpte en krokodil, en giraff och nått annat skit. Tindra fick en docka som man kan sätta fast på vagnen och en kofta med bamse på. Jag var en sväng inne på Lindex, vad mycket fina kläder d finns där. Jag skulle kunna shoppa ihjäl mig.... Få ta lite i taget... =) Så har vi allt snart...

   


Vilket väder

Imorse var d fins väder, minusgrader och sol, nu SNÖA d... Att vädret inte kan bestämma sig... Vill gärna ha snö, men då kan det ju vara minusgrader med och sol, då är det helt underbart.

Idag har jag varit lika duktig som dom andra två dagarna. Gick min runda imorse och sen tog jag en annan innan jag hämtade Tuva, fast då hade jag mammas hund med, han är duktigare på å gå i koppel än våra. Det är roligare o gå när inte hunden dra. Annars så har jag inte gjort många knop idag.
Var duktig idag, gick upp vid 07:20, för att Tuva äter ingen frukost, men idag gjorde hon d. Hon var vaken ett tag också innan hon bad om frukost, går hon upp senare så vill hon inte ha frukost. Men hon är svår väkt... Så det tar lite tid innan hon vaknar...

Tråkigt väder

Varför kan d inte vara fint väder??? Tycker inte om när d är grått o trist.. Såg på vädret att d ska snöa imon, jag har inget regnskydd på den nya vagnen, så jag vill inte ha snö... Jag har varit duktig idag igen, gick runt guldfåglen. Jag gör d tre dagar i veckan men skulle behöva göra d mera.... =)

Fick veta idag att dom ska öppna en avdelning på mitt jobb och att dom ska söka undersköterskor, så då ska jag söka jobb.... Hoppas dom kommer ut snart så man kan söka och hoppas jag får ett jobb med, då är framtiden säkrad... Vill så gärna ha en fast tjänst... Snart ska jag klä på mig och Tindra ytterkläderna, ska hämta Tuva på dagis..
Sen var denna dagen slut...

Vardagen

Är i full gång nu, idag var d första dagen jag tog vagen och var ute och gick i 1 timme... Min kära kompis har kommit hem nu så nu är d som vanligt igen... Efter jag hade varit ute o gått så gick jag in till mamma och hämtade hennes mammamia film och kollade på den. Men det blev inte så mycket kolland för Tindra var vaken, få kolla på den senare ikväll...

Sen tog jag vagnen igen och gick ner o handlade så nu ligger hon ute o sover i vagnen, min lilla busan....
Tuva sitter och äter flingor med mjölk... Snart ska jag börja med maten... Idag blir d järpar, inlindade i bacon.. Fettigt och gott...

Äntligen klar

Jag har städat hela huset nu, fast jag har fönstrena kvar.. Och det är ju SSSSÅÅÅÅÅ j*vla roligt o putsa dom. Lr inte...
SÅ nu är julen bort, lr inte riktigt har 1 duk kvar nere i hallen... Men men den tar jag sen...

Idag invigde Tindra sin stol från Ikea, hon var så glad av att få sitta där.. Inte kul när man sitter på golvet o inte ser nått.. Så nu få hon sitta med oss vid matbordet... Kommer bli hur bra som helst... Hon åt lite majspuré, hon blev skit snygg runt munnen. Rätt skönt nu när man har börjat ge henne lite mat, ett mål amning borta. Så nu sover hon i Tuvas rum i sin NYA vagn o lyssna på mix megapol. Hoppas att hon sover mer 1 timme

    

Vad kul

Att några läser min blogg... Ni få gärna kommentera...

Sofia o Melvin: Vi hade hörselskydd på Tuva när vi smälde raketer och det gick bättre... Men det är ju synd att dom är rädda. Ja visst är d en snygg vagn??!!! Jag är hel nöjd med den.. Vi få ta o ses snart...

Tessan: Jag vet ju att du är en trogen läsare... hihii =)

Shoppade loss

Igår var jag på Ikea med svägerskan och barnen. Köpte en massa. 5 par gardiner, till köket och uppe. 2 lampor, 2 lampor till Tuva i plast men coola. En stol till Tindra så hon kan få vara med vid matbordet.

När vi kom hem så satte jag upp allt på 1 timme + dammade. En kompis tittade in igår, det var mycket trevligt. Synd att jag inte hade nått fika o bjuda på.

Tindra sitter här o skriker få ta henne.

Helena: Tyvärr så vill jag inte sälja min mobil....

Är skit nöjd

Jag tog med mig Tindra och åkte in till stan igår... Träffade min kära kompis och hennes bebis. Hon fick vara mitt stöd under vagnletande. Vi började första på babyproffsen, men sen så kom vi inte längre än dit. Jag hittade min vagn som jag ville ha, hon har likadan min kompis och är skit nöjd. Jag köpte mig en baby travel 3 hjul.. Dom skulle ha en kampanj på den vagnen på måndag, köpte man en sån vagn så fick man en åkpåse på köpte. Men jag köpte min igår så jag frågade om jag åxå fick en åkpåse... D fick jag.. Så nu har min lilla prinsessa en röd vagn med en svart åkpåse i...
(Glömde min kamera hos ett par kompisar igår, så bild kommer senare)

Vi gick lite på stan åxå. Det är inte ofta man gör d, få ju passa på. Där gick vi med likadana vagnar med samma färger, hon har en svart vagn med röd åkpåse, jag har en röd vagn med svart åkpåse...

Man vill ju bara ut och gå med den nya vagnen, men jag kom på att jag glömde köpa regnskydd... Så jag hoppas att nu i dagarna att det inte ska regna. Då kan jag inte gå... hihihi...

Jag måste säga det igen jag är j*vligt nöjd med vagnen.. Det är en sån skilnad mot den vagnen jag hade... 


Äckligt...

Iförrgår skulle jag slänga en blöja i soptunnan under diskhorn och det var nått som trillade ner på golvet. Jag tänkte ta upp d men det jag såg var en MUS... Jag skrek... Tuva undrade vad jag skrek om.. Fy vad äckligt d va... Vi satte dit en fälla, igår var han där i fällan.. SKönt, men nu kollar man extra i soporna innan man slänger nått...

Jag säger bara usch......

En sån här

vagn är jag ute efter HELENA


Sålt

Igår satte vi ut Tindras vagn på blocket och den är redan såld... Så jag tog med mig barnen ock åkte till köpstan för att kolla på den vagnen jag vill ha... Men den fanns men kostade 26oo kr så jag sa NEJ tack.. Imon åker jag och Tindra in till stan och kolla där, hoppas att vagnen finns och billigare... Nu har hon ingen vagn, fick lite panik idag när hon inte hade nån stans å sova.. Men d gick bra ändå. Måste ha en vagn innan tisdag för då ska jag ut och gå..

Jag har sätt en serie nu i några dagar som går på svt2, Veronica Mars... Är som besatt av serien nu och den håller på HELA veckan...

Ska snart gå och sova så fredag kommer snabbare... =)

Nästan vardag

Idag har Tuva börjat på dagis efter all ledighet... Hon tyckte nog d va roligt..
Igår gjorde jag och mattias kroppkakor, det var hur gott som helst... MUMS... Ska äta några till lunch...

I måndags så var mattias bror och hans familj här, det var ett tag sedan vi sågs så det var roligt att dom kom... Man fick snacka av sig lite med svägerskan, man behöver d... Hon är guld värd...

Igår fick jag rycket, så nu ska jag sälja mina vagnar och köpa en NY... Så ikväll kommer vagnarna ut på blocket.. Ska bara ta några bilder på dom så få mattias fixa d när han kommer hem...

Gammelmormor ska hämta tuva idag så jag få d lite lugnt.. Vet inte om jag ska börja plocka undan alla julsaker, lr saker har vi inga men julgardinerna och stjärnorna??!!! D få nog bli så... Man hinner en del om TIndra sover och Tuva inte är hemma... =)

Ännu mera snö

När vi vaknade d idag så hade d kommit mera snö under natten. Så jag klädde på barnen så vi gick ut en runda i förmiddags, mattias fixade skottandet och jag lekte me Tuva...

Idag fyllde min morbrors sambo år så jag och barnen åkte, mattias skulle jaga vildsvin ikväll. Men vi hade trevligt, alltid lika kul å träffa släkten.. Nu ligger tuva i sängen och jag ska snart försöka få tindra att sova...

Det är snö ute!!!!

Idag när jag och barnen åkte till Kalmar för att vi skulle kolla på när pappa spelade bowling... Det gick inte så bra sa han. Jag kan ju inget om sånt. Men jag tyckte d såg bra ut. Vi kom dit kl 10:40 då var det kallt ute, när pappa hade spelat klart så hängde han med och handlade, då snöade ute och klockan var 12:40... På två timmar hade det börjat å snöa.. helt otroligt. Men smön skulle ju ha kommit vid jul, inte NU... Tuva hade ätit en halv tallrik med gröt till frukost, när vi kom till bowlinghallen så skulle hon ha fika. Så hon tog en semla och hon åt HELA, den var rätt stor. När vi handlade så tog hon en banan, hemma åt hon 4-5 clementiner, 1 tallrik med flingor och mjölk och sen tacos på d. Sen gjorde jag en kladdkaka och godis köpte vi... Idag har hon ätit som aldrig förr... Det är mycket för att vara henne....

Imon få vi nog gå ut och leka lite i snön om den är kvar vill säga... Jag ska färga håret åxå.. Och sen ska vi på kalas på kvällen. När ska man städa ut julen???? Nån som vet???

Missnöjd...

Har varit hos frissan idag, jag ser ju för f*n ut som en kille... Hon har klippt för rakt vid öronen... Och ni få inte ser en bild heller... Är inte alls nöjd... Men det växer ju... Hoppas att det blir bättre... Ska färga d imon, mörkt. Hoppas det blir bättre.
Idag har det inte hänt så mycket, vi var hos gammelmormor en stund sen kom pappa på besök.
Jag gick ner till frissan, det var kallt men ändå friskt.. När jag gick därifrån så var det skönare.. Skulle kunna gå mera men jag har ingen å gå med. Fast man kan ju gå själv, men då tar man sig inte för att klä på sig och gå en runda. Men mitt lilla nyårs löfte (för mig själv) är att jag ska ta mer tid för mig själv, iaf med ett barn. Ta vagnen och gå en runda iaf, det behöver ju inte ta mer än 1 timme lr nått... Och försöka äta godis och sånt 1 dag i veckan... Inte alla... hahahahha... Kan ju inte lova fult ut.. Men en stund iaf...

Jajaja livet kan ju inte vara perfekt.... =)


Nyåret

Firade vi hos min morbror och hans tjej.. Vi kom dit kl 18 och stannade till kl 03:00.... Dom var barnvakt åt hennes barnbarn, hon är 12 dagar äldre än Tindra.. Vi åt älgfilé med potatisgratäng och till efterrätt blev det nån chokladkaka med nougat på toppen, ett recept som är nytt och det var väldigt gott... Runt halv tolv så klädde vi på dom små och la dom i vagnen och sen klädde vi andra på oss också och så gick vi till landborgen (Resmo) och såg hela Mörbylångas fyverkerier och övr vattner också... Tuva är rädd för raketrer så hon fick ha hörselskydd... Det såg lite roligt ut... =) Min morbror tyckte hon såg ut som en teletabis... (har tyvärr inget kort, hon blev arg när jag skulle ta ett)

Snart ska vi beställa en fet pizza... Gott...


RSS 2.0