Gjort stan

Idag var jag i stan med en kompis. Jag köpte lite kläder till barnen. Jag älskar det!!! Det finns ju hur mycket som helst, skulle vilja vinna en massa pengar och bara handla lite kläder till dom och mig!!!
Jag köpte till Tindra: en klänning+ leggings och en body med katten jansson på. Till Tuva: ett par byxor (harlem) såg jag när jag kom hem och en tröja. Men hon tyckte det var fint iaf coh det var ju tur d för hon ska ju använda d. =) Och till mig ett par byxor som jag kanske ska ha i jobbet, få se dom var så sköna.

Jag tycker att det är lite särbehandling. Jag får inte köpa kläder till jobbet, då få jag betala det själv, det gör jag inte. Men alla andra får d som jobbar. Svaret blir att jag är inte fast. Nähä men jag ska ju jobba för f*n där och jag vill ju självklart ha jobbarkläder. Men det är väl bara att gilla läget. Skulle behöva nya tröjor och ett par byxor. Jag få väl köpa mig ett par byxor på hm och sen ge henne kvittot!!!! Tror ni hon betalar?? NÄ...

Vilket underbart väder d var idag, fast solen kunde ha varit mer klarare =) hade ju gärnat velat sola. Få ta d en annan dag. Ska ju bli fint väder nu veckan ut och jag jobbar min sista helg, har jobbat tre helger på raken. Men det är MIN jobbar helg nu sen är jag ledig nästa vecka och sen jobbar jag varannan dag.

Nähä nu måste jag ta mina barn inna dom river hela övervåningen

Helgen är över

redan... Denna helgen har gått fort, jobbat både lördag och söndag. Jag tycker att det är helt okej att ha börjat jobba, men det är inte roligt att gå hemifrån på helgen. Jag få nog snällt ta och vänja mig om jag har ett jobb inom vården =)

Igår var vi på netonnet och köpte oss en systemkamera. Det blev en Nikon D60. Har inte kollat på bilderna än men dom blir hur bra som helst. Så den kommer att användas flitigt. Det är nog det bästa köpet vi har gjort på länge. Vi ska bara köpa oss ett objektiv som förstora 200ggr som han kan ha i jakten sen är den komplett. =) Kommer bilder sen som vi har tagis...

Imon ska vi på utvecklingssamtal om Tuva på dagis.


Vädret

var/är helt underbart idag. Satt ute i solen en stund och solade, men något lugn fick man inte =) "Mamma, kom och hjälp  mig", "mamma kom nu". Detta tjat, varför har dom så svårt att göra nått själv??!!!
Jag har dammat nedre våningen idag. Tog över våningen igår. Var och klippte mig i tisdags,blev bra faktiskt. Kort och skönt nu till sommaren. Ska ta Tuvas hår snart med. Jag tycker att jag är duktig, går min runda 3 dagar i veckan+ att jag gör sit-ups. Ska försöka gå imon med fast en kortare runda. Ska jobba  i heglen lördag och söndag.

Nähä plikten kallar..

Letar

Vi har varit och handlat idag. Nu kan jag göra 30 sit-ups innan jag blir trött, innan kunde jag göra 10st. Jag är nöjd. Har hållt på nästan i 3 veckor med att göra sit-ups. Känner mig riktigt nöjd, men jag har fortfarande inte kommit ut och gått. Men ikväll ska jag banne mig komma ut. Känner mig som en flodhäst =)
Annars så har vi inte gjort så mycket idag. Jag kollar om en ny kamera till oss, vi är ute efter en bra och billig systemkamera. Och jag har hittat några, men man fattar ju anda. Jag vill ha en som det blir bra bilder med och billig =) Vet ju inte hur många pixlar man ska ha heller, för att det ska bli bra bilder?? Vi ska ta på barnen och hans jakt. Nån som har förslag????

Jobbat

Igår var det min första kväll på snart 1 år!!! Det kändes rätt bra, ganska fort gick kvällen. Började vid 15-20 lagom att börja med. Sen blir det längre och fler dagar =) Sen var det bara till att CYKLA hem och nästan lägga sig för en jobba dag idag med. 7-14. Sen var helgen slut. Fy vad det går fort när man jobbar. Men nästa gång jag ska jobba igen är nästa helg. 7-14 lördag och söndag 7-14:30. 1 maj kör det igång på riktigt. Eller jag ska jobba med då.
Det har gått hur bra som helst här hemma. Nästan så Tindra inte känner igen mig =( Hon hade varit lite ledsen när hon vaknade, mamma låg ju inte bredvid henne, det hade gått över sen.


Köpstaden

Jag pratade med mormor häromdagarn och undrade om hon kunde sticka poncho till mina barn och det ville hon. Så idag begav vi oss till färjestaden och köpte garn och mönster, så i vår/sommar kommer mina barn ha poncho.. Tuva valde gul och brunt garn och Tindra fick rosa,vitt. Det var ett melerat garn. Dom kommer bli sååå fina.

Igår var jag och kollade på en bebis. Herregud så liten, men söt.
Nähä nu ska jag kolla på talang och äta popcorn...


Blåsigt

det är nästan storm här hemma. Varför måste det alltid blåsa??!!!
Jag har baka idag, fast dom var sådär goda. Har fått lite dille på att baka muffins. Just nu lyssnar på jag Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden".

Det fick bra i måndags hos svärförldrarna. Vi hade d trevligt. Jag var och handlade innan jag åkte dit. Det var knappt något folk i affären. Fyllde vagnen med mat. Jätte billigt är det att handla. =(

Igår var vi på "mamma" fika hos en kompis. Min gåkompis åkter till Finland och är borta i 2 veckor. Men jag ska försöka ta mig i kragen och gå våran runda. Jag gör mina situps varje dag. Har bara glömt bort 2 dagar men annars har jag gjort dom. Känner mig jätte duktig.
Köket är snart klart!!!! Han höll på att fixa till köket igår, taket är klart och han ska nog hålla på idag med. Det går framåt när man gör nått älsklingen !!!!

Annandag påsk.

Så nu är snart påsken äntligen över, fast det har varit skönt att få ha min kära sambo hemma. Idag ska vi till svärföräldrarna och äta smårgåstårta. MUMS!!!!
Efter d så ska vi handla, hinner inte handla i veckan, har massor att göra hihih...
Det verkar bli fint väder idag. Hoppas bara det blir lite finare på himlen, blå vill jag ha den =)
Tindra har inte såvit så mycket idag, bara 1 timme, så hon kommer bli så rolig att ha o göra med. O det kommer folk till svärföräldrarna. Gnäll och gnäll kommer d att bli och jag älskar GNÄLL!!!!! Hoppas barnen sköter sig =)
Hon somnar väl lagon i bilen när vi är framme. Man kan ju inte styra hur barn ska sova, men men sånt är livet.

Annars är det lugnt här hemma. Imon är det vardag igen!! Jag har lite ÅNGEST ska jobba i helgen. =( Allvaret börjar nu..... ÅHHHH vill gärna vara hemma MERA, men man få vara glad för d lilla. Extra cash kommer ju in så det blir nog bra. Det verkar som jag få styra upp d lite på jobbet. Sånt älskar jag, att styra och ställa. Lovit!!!!!! hihihihihi =p

Påskdagen

Idag vet jag inte vad som händer men inget tror jag. Jag och barnen var hos mamma och hennes man och åt mat igår. Gott va d. Jag tycker plockmat är godare än husmanskost IBLAND. Just nu är vi hemma själva, Mattias är påväg hem från Kisa. Jag bakade muffins igår men dom var inte goda alls. Så det receptet slänger jag sen. Eller dom var goda men det skulle vara nått muscovadoråsocker och det måste man nog få slätt i smeten. Få man en sån klupt så kräktes man nästan. URSCH!!!!!!! Annars så var dom goda. =) Dom andra muffinsarna jag gjorde var godare. Så dom ska jag göra fler gånger. =) Har fått lite dille på att baka. Få ta vara på d. Hahahaha. Vet ju inte när man få nybakat nästa gång....

Vilket dystert väder idag. Dom sa ju att det skulle bli en fin påsk. Men d vet jag inte om jag kan hålla me.
Idag/ikväll ska jag ut och gå. Måste fixa till kroppen nu, min lille bror ta studenten i sommar vill ju se lite snyggare ut. Och nästa helg jobbar jag, blä blä. Tiden går alldeles för fort. Har ingen lust men men jag kommer nog in i d. Men jag måste nog ha mig en liten uppdatering. Så då ska jag cykla till jobbet, gör situps varje dag och ta en promenad varje dag me. Herregud hur ska detta gå??!!! Bra hoppas jag, det är ju bara att ge sig f*n på d. Jag klarade ju d för 2 år sen varför skulle jag inte klara av d nu??!!!

Påskafton

Idag händer det inte så mycket, jag har plockat undan i huset och lagt in en maskin tvätt som jag snart ska hänga upp. Fint väder idag med, men det blåser kallt. jag har ont i munnen, en visdomstan håller på att komma upp. Ajajajaj.
Tuva är hos mormor  (mamma), Tindra sover, hundarna är ute och jag sitter inne. Min kära sambo åkte idag på grisjakt, klockan ringde 03:50 och har ännu inte kommit hem, eller jo nu kom han hem. Och sen ska han iväg igen. Jätte rolig påskafton!!!!

Igår satte vi upp taket i köket, det är nästan klart. Bara lite små bitar som fattas. Det är ett sånt tak som man har i skolorna och på lite andra ställen. När man går in i köket låter det konstigt. Taket är ljudisolerat. Men fint blev d.

Ska gå och kolla om tvätten är klar. =)

Kaxig!!!

Hon är ibland lite för kaxig, min lilla Tindra. Rena trosor!!!!!! Jag LOVAR!!!!


Påsk

redan. Tiden bara springer iväg. Jag har varit duktig att göra situps varje dag men jag glömde d igår så men idag ska jag göra d idag. I påskhelgen är det lugnt. VI ska bara vara hemma och ta d lugnt. Mattias åker på jakt imon och kommer hem på påskdagen. Han började sätta vårt kökstak igår, det händer lite grejer här. Listerna på golvet satte han häromkvällen. Så snart har jag (vi) ett komplett kök. ÄNTLIGEN!!!!

Idag är d fint väder, vi ska gå på påskorientering med Tuvas dagis. eller tre stycker mammor från Tuvas dagis har annordnat detta, hoppas det bli kul. Fint väder blir d iaf. Ska tvätta och sen hänga ut.

Igår var det två påskkärringar här, eller Tindra ville klä ut sig men inte Tuva. Ville inte ha prickar på sig. Kommer kort. Man kan ju inte tvinga barn och hon hade bestämt sig. En Ensvis unge har vi här hemma. Undra från vem hon har fått d???!!!!



Visst är hon söt??!!!!

Duktig

igår gjorde jag 40 situps och 40 ryggsitups. Känner mig väldigt duktig. Idag gick jag för första gången på 1 vecka. Det kändes jätte bra. Efter rundan tog jag mig en banan och drack ½ liter vatten. Nu ska jag banne mig vara duktig, gå en runda varje kväll och dricka 2 liter (försöka iaf) och göra mina situps, man kanske blir lite smalare till sommar. Ska försöka göra situps varje dag och inte äta nått onyttigt, bara 1 dag i veckan.

Jag lyssnar ju som sagt på Nattfåken, en spännande bok. Har bara 2 cd kvar. Satt ute det var skönt men det blåser, som vanligt! Ska försöka sätta mig en stund igen sen innan Tuva ska hämtas på dagis. När vi gick till dagis så såg jag en påkörd katt i vägkanten, stackars katt!!!! Tuva hann inte se den. Tur!

Min kära sambo ska vara borta i påsk =(, han ska jaga gris. JIPPI så kul!!! Men han åker inte förrän på påskaftons eftermiddag. Så lite tid få vi ihop. Det är så när man är ihop med en jägare.

Igår började han sätta lister i köket och han ska fortsätta idag. Gud vad min sambo är duktig. Han sa att han kände sig stressad av att veta att han har att göra, =) Ett badrum och köket. Vi ska rensa i källaren och garaget. Så vi har att göra nu en massa kvällar och helger framför oss. Gud vad KUL!!!!

Måndag

Det är fint väder idag men kallt. Inte lika skönt som i lördags. Har tvättat en maskin och nu hänger den ute, hoppas bara en blir torr. Har bäddat rent i sängen. Jag har varit duktig också, rensat lite bland mina kläder, måste rensa mera. Men just nu har jag ingen lust.

Jag vill ha en ny mobil, men jag få nöja mig med den jag har. Är lite sugen på en ipod. (Helena vill du köpa min? Fast den är bunden till telenor)
Tror att jag håller på att bli sjuk, känner mig lite konstig. Tuva är inte riktigt bra, just nu sover hon. Hon klagade på att hon har ont i örat och sen efter alvedonen har verkat så somnade hon. Tuva har varit hemma sen i onsdags, för hosta och feber. Hoppas bara hon blir bättre snart så hon kan gå till dagis imon. Hon är helt hopplös hemma. Lyssnar inte, är uppkäftig och allmänt hopplös.=) Barn säger jag bara....







Underbart

igår var det ett underbart väder, men idag då??? Grått, grått och grått. Vart har solen tagit vägen??!!! Hoppas att det ändra sig snart så man kan fortsätta att sitta i solen och gutta sig. Satt igår från kl 10 till 13:30. Helt sjuk skönt. Tindra sov och Tuva lekte ute. Är det nån som vet vart man kan få tag på mp3-böcker billigt??? Laddar man mer från piratebay så kan man ju bli polisanäld. Och på aldibris och bokus kostar dom ju över 100kr och det tycker jag är alldeles för dyrt. Vill inte ge mer än 50 kr eller nått. Just nu lyssnar jag på nattfåk och det är så spännande, ska snart byta blöja på Tindra och lägga henne sen ska jag lyssna.

Tuva är bjuden på kalas få se om hon orkar gå, hon verkar vara sådär pigg. Hon var ju ute hela dagen igår uten jacka. Hon hostar och ha sig. Få se längre fram hur vi gör.

Imon skulle det vara fint väder, få sätta mig i solen då ist. Jag tänkte tvätta idag men d sket sig, tur att jag gjorde d igår =) Få ta d imon. Nähä d börjar lukta här så d e nog dags för blöjbyte. =)

Då var det över

min födelsedag. Jag bjöd på kycklingpaj, sallad, muffins och cholkadbrownies. Och allt var uppskattat. Vi var 12 st här hemma. Jag fick kläder, pengar, mp3, presentkort och jackor. Så jag är jätte nöjd. Anväde min röda jacka idag (lite vinter aktig) J*vligt skön, den är vindtät med, ännu bättre. Det blåser ju konstant här.

Idag har jag hängt ut tvätt, den är snart torr. Vilket underbart väder vi har fått och det ska ju hålla på så här hela helgen också. GUTT!!!!!!!!!! Vi passar mammas vällp, lr valp är han ju inte längre. Han växer så det knackar men det är pass det också. Just nu sitter han i buren och gnäller lite, vill inte sova. Det går jätte bra med våra hundar och han. Arty leker med Esse, Findus är inte så förtjust i valpar men det går bra det med. Findus har fått nått i ögat, det rinner hela tiden och är rött. Få spola lite sen när Mattias kommer hem. Just nu laddar jag ner ljudböcker som jag kan ha i min nya mp3, så slipper det vara så tråkigt att gå själv. Tänkte ta en liten runda ikväll. Jag provade mina jackor igår, måste göra nått åt min mage, det ser ut som jag är gravid. Men tyvärr är jag ju inte det. Så den ska bort!!!! Ska försöka gå varje kväll när Mattias har kommit hem, det är ju ljust länge nu. Och försöka göra situps varje dag med, men det kommer att gå sådär. Glömmer ju alltid bort d. =) Konstigt!!!!

Tråkiga besked

Tindra och jag hoppar babysimmet. Ekonomin tillåter inte det =( Men Mattias sa att vi skulle åka några lördagar framöver och bada med barnen. Det får vi väl förverkliga =)

Vi har suttit och planerat semester redan. Man måste vara ute i tid så man få semester. Jag ska bara vara ledig i 11 dagar men jag har det så bra så jag gör mitt schema själv. Det är skit bra. Kan bestämma HELT själv hur jag vill jobba och hur mycket, bara jag gör mina timmar. Mattias ska vara ledig 9 veckor i sommar. Jag ska försöka inte jobba så mycket då, så att man kan planera lite iaf. Det dumma med att göra eget schema är ju att det tar lång tid innan man får det och så. Men annars är det hur bra som helst. Jag gillar det skarpt.

Har just badat mina barn, eller lillan är uppe ur badet. Hon förstår inte att man ska SITTA i badkaret utan hon ska stå och vi har ingen matta som man kan lägga i, det är hur halt som helst. Så hon åkte upp efter bara en stund. Tuva badar fortfarande, så det är bara jag kvar som ska göras fin!!! Vill ju lukta lite gott iaf. =)


Blir tokig!!!!!

Tindra var hur duktig som helst och sov i sin säng hela helgen, men nu har hon börjat krångla, hinner inte lägga ner henne förrän hon vaknar och skricker... ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Vill ju att hon ska vara lika dukigt som innan, men hon bara vägra sova i sin säng. Vad gör man???????

Idag ska jag städa hela dagen!!!! JIPPI så kul!!!!!!! Jag städade över våningen igår så nu har jag bara lite i hallen kvar och Tuvas rum, sen är jag klar med damningen, men det är dammsugning och torkning av golv kvar. Hoppas bara att det är lika rent och fint som det kommer att bli när jag är klar tills imon. Hinner inte dammsuga och torka golvet imon. Det kommer att bli lite körit, ska till banken när dom öppnar och sen vidare till köpstan och kolla på ett par jeans och sen vidare in till kalmar på babysim och sen hem, hämta Tuva börja fixa maten. Ta upp kakorna som ska vara till kvällen. Man vill ju inte äta djupfrysta kakor. Och sen invänta gästerna!!!!

Det är fint väder ute!!!!!!!! Hoppas det fortsätter så kanske man hinner gå ut en sväng idag.
Städningen kallar, annars blir jag ALDRIG klar.

RSS 2.0